dania główne 26.01.2022

Dorado w całości w piekarniku

35 min
2 porcje
Dorado w całości w piekarniku
mihakonceptcorn, stock.adobe.com
0

Dorado jest najczęściej pieczone w całości, po umyciu i wypatroszeniu. Jest to bardzo wygodne, szybkie, a także spektakularne, gdy trzeba podać danie główne do stołu. Dorado jest łatwe w przygotowaniu, więc nie będziesz miał problemu, nawet jeśli jest to twoje pierwsze doświadczenie. Jest to ryba śródziemnomorska, więc idealnie pasuje nawet do diety.

Składniki

  • Dorado - 1 rzecz
  • cytryna - 1 rzecz
  • Zieleń - 4 gałązki
  • oliwa z oliwek - 1 łyżeczka
  • przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka

Przepis na gotowanie krok po kroku

Umyj rybę i natrzyj ją przyprawami i oliwą z oliwek.

Wykonaj nacięcia z boku i włóż plasterki cytryny do brzucha i pod skrzela.

Połóż Dorado na pergaminie na kilku plasterkach cytryny i posyp ziołami.

Piecz rybę w piekarniku przez 20-25 minut w temperaturze 180 stopni.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy