dania główne 15.08.2022

owsianka Grochowa bez namaczania

1 godz. 30 min.
2 porcje
Kasza grochowa bez namaczania
Kyrylo Baranovskyi, stock.adobe.com
0

Zwykle w przypadku owsianki grochowej groch należy namoczyć, a im więcej czasu minie, tym lepiej. Z tego powodu gotuje się szybciej i łatwiej podczas gotowania. Ale tym razem powiem Ci, jak zrobić tę samą owsiankę bez godzin moczenia.

Składniki

  • groszek - 2 szklanki
  • woda - 4-6 szklanki
  • Zieleń - 0.5 pęczek
  • oliwa z oliwek - 2 art.
  • przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka

Przepis na gotowanie krok po kroku

Kilka razy opłucz groszek i wyślij do miski wolnowaru.

Napełnij wrzącą wodą i włącz tryb owsianki na 80-90 minut.

Zmiel owsiankę za pomocą tłuczka lub blendera z oliwą z oliwek.

Dodaj przyprawy i posiekane zioła do smaku.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy