dania główne 08.02.2022

Cymes z indykiem

1 godz. 0 min.
4 porcje
Tsimes z indykiem
finist_4, stock.adobe.com
0

W rzeczywistości Cymes z indyka to coś w rodzaju gulaszu z indyka i suszonych owoców. Z jednej strony jest to dla nas dość niezwykłe danie. Z drugiej strony często gotujemy ptaka ze śliwkami, suszonymi morelami lub świeżymi owocami. Więc dlaczego nie?

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój indyka na kawałki i smaż na złoty kolor.

Dodaj marchewki pokrojone w plasterki i smaż przez kolejne 3-4 minuty.

Dodaj tam wszystkie suszone owoce i wlej 100-150 ml wody.

Dusić Cymes z indykiem pod przykryciem na małym ogniu przez pół godziny.

Dodaj miód, mielony czosnek i wszystkie przyprawy i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 15 minut.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy