Zwykle do zapiekanki z twarogiem dodaje się jabłka. Ale wolę gotować z gruszką. I radzę wybrać odmiany bardziej miękkie i słodsze. Okazuje się, że nie jest gorzej, ale oczywiście trochę bardziej oryginalny!
Składniki
- twaróg - 500 g
- cukier - 2 art.
- jaja kurze - 2 kawałki
- mąka - 2 art.
- proszek do pieczenia ciasta - 1 szczypta
- Gruszka - 1 rzecz
- wanilina - 1 szczypta
- mielony cynamon - 0.5 CZ. l.
- Skórka z cytryny - 0.5 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ubij wszystko oprócz gruszki w blenderze, aż będzie gładkie.
Dodaj posiekaną gruszkę i dokładnie wymieszaj.
Włóż masę do miski wolnowaru i gotuj zapiekankę przez 50 minut w trybie pieczenia.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy