Taka zapiekanka ziemniaczana jest najwygodniejsza do gotowania na świątecznym stole i na domowym stole w formie bufetu. Z jednej strony są to małe porcje, które są wygodne do przyjmowania i jedzenia. Z drugiej strony jest to pełne danie główne lub przystawka.
Składniki
- ziemniaki - 300 g
- jaja kurze - 1 rzecz
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- Zieleń - 3 gałązki
- mleko - 1 art.
- czosnek - 1 ząbek
- parmezan - 50 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój ziemniaki w cienkie krążki i ułóż warstwy w foremkach do muffinek.
Ubij jajko z mlekiem i przyprawami. Dodaj zmiażdżony czosnek i posiekane zioła.
Wlej trochę mieszanki jajecznej do każdej kokilki. Posyp startym parmezanem.
Gotuj zapiekanki w piekarniku przez około 30 minut w 180 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy