dania główne 22.01.2022

Scramble z tuńczykiem i porem

10 min
1 porcja
Scramble z tuńczykiem i porem
CCat82, stock.adobe.com
0

Miłośnicy śniadań jajecznych od dawna znają pojęcie takie jak Scramble. Różni się od zwykłego omletu metodą gotowania, dzięki czemu jest lekki i przewiewny. I w ten sam sposób możesz dodać różne nadzienia – na przykład tuńczyka z porem.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Odcedź płyn z tuńczyka i rozgnieć go widelcem.

Ubij jajka trzepaczką na pianę, wymieszaj z tuńczykiem i dopraw.

Drobno posiekaj pory i smaż przez 3-5 minut na oleju roślinnym.

Wlej mieszankę jajeczną i smaż wszystko razem przez kolejne 5 minut, ciągle mieszając.

Posyp scrumble ulubionymi ziołami lub mikrogreenem. Podawaj ze świeżymi warzywami.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy