Miłośnicy śniadań jajecznych od dawna znają pojęcie takie jak Scramble. Różni się od zwykłego omletu metodą gotowania, dzięki czemu jest lekki i przewiewny. I w ten sam sposób możesz dodać różne nadzienia – na przykład tuńczyka z porem.
Składniki
- jaja kurze - 2 kawałki
- tuńczyk (w puszkach) – 1 Bank
- por - 60 g
- sól - 1 szczypta
- mielony czarny pieprz - 1 szczypta
- mielona kolendra - 1 szczypta
- Olej roślinny - 1 łyżeczka
- Zieleń - 4 gałązki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Odcedź płyn z tuńczyka i rozgnieć go widelcem.
Ubij jajka trzepaczką na pianę, wymieszaj z tuńczykiem i dopraw.
Drobno posiekaj pory i smaż przez 3-5 minut na oleju roślinnym.
Wlej mieszankę jajeczną i smaż wszystko razem przez kolejne 5 minut, ciągle mieszając.
Posyp scrumble ulubionymi ziołami lub mikrogreenem. Podawaj ze świeżymi warzywami.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy