dania główne 22.01.2022

nadziewana makrela z marynowanymi ogórkami w piekarniku

2 godz. 0 min.
4 porcje
Faszerowana makrela z marynowanymi ogórkami w piekarniku
elena_hramowa, stock.adobe.com
0

To bardzo niezwykła bułka z całej makreli. Zgadzam się, marynowane ogórki w nadzieniu pieczonej ryby mogą zaskoczyć nawet doświadczonych kucharzy. Ale w rzeczywistości wszystko okazuje się bardzo harmonijne i skuteczne. Lepiej podawać danie na zimno, gdy jest dobrze zaparzone. I natychmiast pokrój go na kawałki.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Umyj i wypatrosz rybę, natrzyj ją olejem i przyprawami.

Ugotuj jajka i zetrzyj na grubej tarce.

Osobno zetrzyj marchewki i drobno posiekaj cebulę. Smaż je lekko, aż będą miękkie.

Pozostaw małe ogórki w całości, a duże pokrój w paski.

Nadziewaj makrele całym nadzieniem i szczelnie zawiń w kilka warstw folii.

Piecz przez 45 minut w 180 stopniach i pozwól rybom ostygnąć bezpośrednio w folii.

Włóż ją do lodówki na noc lub przynajmniej na kilka godzin.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy