lecho z cukinii i bakłażana na zimę

1 godz. 0 min.
4 porcje
Lecho z cukinii i bakłażana na zimę
Dav_782, stock.adobe.com
0

Klasyczne lecho jest zwykle przygotowywane z papryki. Ale raczej podoba mi się sama technologia, więc używam jej również do gotowania innych warzyw. Z przyjemnością podzielę się dobrym i sprawdzonym przepisem z cukinii i bakłażana.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zmiel obrane pomidory i oba rodzaje papryki w blenderze.

Dodaj masło, cukier i sól i zagotuj.

Resztę warzyw pokrój losowo i włóż do pomidora.

Gotuj lecho przez 40 minut na małym ogniu.

5 minut przed końcem wlej ocet.

Zwiń przedmiot do wysterylizowanych słoików.

Irina Kovaleva
Przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy