solone bakłażany jak grzyby na zimę

50 min
2 porcje
Solone bakłażany jak grzyby na zimę
Pretti, stock.adobe.com
0

Jednym z najbardziej oryginalnych sposobów przygotowania bakłażana na zimę jest marynowanie go jak grzyby. Punktem kulminacyjnym tego przedmiotu jest to, że nikt tak naprawdę nie zgadnie od razu, z czego przygotowana jest przekąska. Mówię więcej!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obrać bakłażana i pokroić w kostkę. Cebulę pokroić w pióra, a czosnek w plasterki.

Zagotuj wodę z cukrem, solą i masłem.

Włóż tam bakłażany i gotuj przez 5 minut.

Dodaj cebulę, czosnek i ocet i gotuj przez kolejną minutę.

Umieść wszystkie przyprawy w sterylnych słoikach, a następnie bakłażany z marynatą.

Zwiń przedmiot na zimę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy