Zawsze dzielę się przepisami, które sam przetestowałem. Jedną z nich jest sałatka ogórkowa z cebulą i koperkiem. W naszej spiżarni znajduje się nawet specjalna półka. Czy możesz sobie wyobrazić, jak bardzo podobał się moim domownikom?
Składniki
- ogórki - 1 kg
- cebula - 150 g
- koperek - 30 g
- Mieszanka groszku pieprzowego - 0,5 łyżeczka
- ocet - 2 art.
- cukier - 30 g
- sól - 25 g
- woda - 250 ml
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój ogórki, koperek i obraną cebulę.
Wymieszaj, dodaj mieszankę groszku i włóż do słoików.
Zagotuj wodę, dodaj cukier i sól.
Gotuj przez 2 minuty i wlej do słoików z warzywami.
Sterylizuj przez 10 minut, dodaj ocet i zwiń.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy