Zawsze dzielę się przepisami, które sam przetestowałem. Jedną z nich jest sałatka ogórkowa z cebulą i koperkiem. W naszej spiżarni znajduje się nawet specjalna półka. Czy możesz sobie wyobrazić, jak bardzo podobał się moim domownikom?
Składniki
- ogórki - 1 kg
 - cebula - 150 g
 - koperek - 30 g
 - Mieszanka groszku pieprzowego - 0,5 łyżeczka
 - ocet - 2 art.
 - cukier - 30 g
 - sól - 25 g
 - woda - 250 ml
 
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój ogórki, koperek i obraną cebulę.
Wymieszaj, dodaj mieszankę groszku i włóż do słoików.
Zagotuj wodę, dodaj cukier i sól.
Gotuj przez 2 minuty i wlej do słoików z warzywami.
Sterylizuj przez 10 minut, dodaj ocet i zwiń.
 czy podobał Ci się przepis?
 0 komentarzy