pieczona cukinia na zimę

45 min
4 porcje
Smażona cukinia na zimę
istetiana, stock.adobe.com
0

Najczęściej kawior, adjika i różne sałatki są przygotowywane z cukinii na zimę. Proponuję mniej znaną, ale zaskakująco smaczną opcję-smażoną cukinię. Warzywa są smażone, a następnie umieszczane w słoikach i sterylizowane. Proste i smaczne!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Cukinię opłucz i pokrój w plasterki.

Rozłóż porcje na rozgrzanej patelni z olejem i lekko usmaż z obu stron.

Paprykę pokrój, obierz i posiekaj.

Złóż pieczoną cukinię zmieszaną z papryką do słoików.

Zagotuj wodę, dodaj sól i zmielony pieprz.

Wlej wrzącą marynatę do słoików i sterylizuj przez 10 minut.

Wlać ocet, zwinąć i owinąć ciepłym kocem na jeden dzień.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy