ostry sos śliwkowy na zimę

1 godz. 0 min.
8 porcji
Ostry sos śliwkowy na zimę
Sergey, stock.adobe.com
0

Twoje potrawy będą jeszcze smaczniejsze, gdy doprawisz je ostrym sosem śliwkowym. Przygotuj go w sezonie świeżych owoców i zamknij w małych słoikach. Przedmiot obrabiany jest doskonale przechowywany nawet w temperaturze pokojowej. Najważniejsze jest, aby wybrać dla niej miejsce, w którym słońce nie spadnie.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Śliwki przekrój na pół i obierz.

Pokrój ostrą paprykę i obierz nasiona.

Zmiel śliwki, ostrą paprykę i obrany czosnek w blenderze.

Wymieszaj powstałą masę z wodą, sosem pomidorowym, mieloną kolendrą, solą i cukrem. Przykryj i odstaw na 40 do 60 minut.

Gotuj sos na małym ogniu przez 40 minut.

Puree masę za pomocą blendera zanurzeniowego.

Wlej ocet, wymieszaj i po 2 minutach zdejmij z ognia.

Włóż sos do przygotowanego pojemnika i zwiń.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy