Sałatka z ogórków z cebulą i masłem na zimę

20 min
8 porcji
Sałatka z ogórków z cebulą i masłem na zimę
Anna_Ah, stock.adobe.com
0

Zwykle taka konserwacja jest przygotowywana z przerośniętych i skręconych ogórków. Wystarczy obrać je ze skórki, nasion i pokroić na dowolne kawałki. Z tego powodu sałatkę z ogórków z cebulą i olejem można przypisać budżetowym preparatom na zimę.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój ogórki i obraną cebulę.

Połącz warzywa w głębokim rondlu, dodaj cukier, sól, nasiona gorczycy i olej. Przykryj i odstaw na 1 godzinę.

Umieść patelnię na małym ogniu i gotuj przez 10 minut.

Wlej ocet, wymieszaj i wyłącz ogrzewanie.

Napełnij sterylizowane słoiki gorącą sałatką i zwiń.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy