Zwykle taka konserwacja jest przygotowywana z przerośniętych i skręconych ogórków. Wystarczy obrać je ze skórki, nasion i pokroić na dowolne kawałki. Z tego powodu sałatkę z ogórków z cebulą i olejem można przypisać budżetowym preparatom na zimę.
Składniki
- ogórki - 1,5 kg
- cebula - 500 g
- Olej roślinny (bez zapachu) – 120 ml
- ocet - 60 ml
- nasiona gorczycy - 0,5 łyżeczka
- cukier - 1 art.
- sól - 1,5 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój ogórki i obraną cebulę.
Połącz warzywa w głębokim rondlu, dodaj cukier, sól, nasiona gorczycy i olej. Przykryj i odstaw na 1 godzinę.
Umieść patelnię na małym ogniu i gotuj przez 10 minut.
Wlej ocet, wymieszaj i wyłącz ogrzewanie.
Napełnij sterylizowane słoiki gorącą sałatką i zwiń.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy