dżem z pigwy w plasterkach

50 min
4 porcje
Dżem z pigwy w plasterkach
sriba3, stock.adobe.com
0

Najsmaczniejszy dżem z pigwy uzyskuje się, gotując go w plasterkach. W ten sposób pozostaje jasny smak, a jednocześnie zachowana jest konsystencja. Ten przepis z pewnością przypadnie do gustu każdemu, kto nie przepada za jednorodnymi dżemami. Lub po prostu, gdy chcesz różnorodności.

Składniki

  • pigwa - 1 kg
  • woda - 220 ml
  • cukier - 1 kg

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zagotuj wodę z cukrem i gotuj syrop przez kilka minut.

Pokrój pigwę w plasterki i włóż do syropu.

Ponownie zagotuj i gotuj przez pół godziny na małym ogniu.

Zwiń dżem w wysterylizowane słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy