kawior z papryki na zimę

50 min
5 porcji
Kawior z papryki na zimę
7707601, stock.adobe.com
0

Odłóż wszystkie rzeczy na bok i pamiętaj, aby ugotować kawior z papryki na zimę. Można go posmarować chlebem, dodać do sosów, smażenia i zup. Aby uzyskać najlepsze rezultaty, zaleca się stosowanie soczystej i mięsistej czerwonej papryki.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Paprykę przekrój na pół, obierz nasiona i łodygi.

Połóż połówki pieprzu na wyłożonej blasze do pieczenia i piecz przez 20 minut w 180 stopniach.

Posiekaj pomidory, obraną cebulę i pieczoną paprykę.

Smaż cebulę z marchewką na oleju przez 10 minut.

Dodaj paprykę i gotuj przez kolejne 10 minut.

Dodaj pomidory, czosnek, mielony pieprz, cukier i sól przez prasę. Zmniejsz ogień do niskiego i gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut, od czasu do czasu mieszając.

Zmiksuj masę za pomocą blendera zanurzeniowego, aż będzie gładka.

Wlej ocet, wymieszaj i po 1 minucie zdejmij z ognia.

Włóż kawior z papryki do przygotowanych słoików i zwiń.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy