Ten przepis jest szczególnie popularny latem, kiedy żmudne upały uniemożliwiają ponowne włączenie piekarnika. Przygotowanie takiego ciasta jest proste. Możesz przyciągnąć dzieci do zajęć, ponieważ ogólnie jest to interesujące i zabawne. Dobrze spędzicie razem czas!
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Wlej każdą torebkę galaretki do osobnego pojemnika, wlej 250 ml gorącej wody, wymieszaj i ostudź.
Pokrój zamrożoną galaretkę na dowolne małe kawałki.
Żelatyna zalać 120 ml zimnej przegotowanej wody.
W łaźni wodnej podgrzej masę, ale nie doprowadzaj do wrzenia.
Ubij śmietanę z cukrem pudrem.
Dodaj wodę z żelatyną i wymieszaj.
W przygotowanej formie ułóż kawałki kolorowej galaretki.
Napełnij śmietaną i wstaw do lodówki na 10-12 godzin.
Aby wyjąć gotowe ciasto z formy, zanurz je na 10 sekund w gorącej wodzie.