desery 08.02.2022

ciasto z galaretką

30 min
12 porcji
Ciasto z galaretką
zoryanchik, stock.adobe.com
0

Ten przepis jest szczególnie popularny latem, kiedy żmudne upały uniemożliwiają ponowne włączenie piekarnika. Przygotowanie takiego ciasta jest proste. Możesz przyciągnąć dzieci do zajęć, ponieważ ogólnie jest to interesujące i zabawne. Dobrze spędzicie razem czas!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wlej każdą torebkę galaretki do osobnego pojemnika, wlej 250 ml gorącej wody, wymieszaj i ostudź.

Pokrój zamrożoną galaretkę na dowolne małe kawałki.

Żelatyna zalać 120 ml zimnej przegotowanej wody.

W łaźni wodnej podgrzej masę, ale nie doprowadzaj do wrzenia.

Ubij śmietanę z cukrem pudrem.

Dodaj wodę z żelatyną i wymieszaj.

W przygotowanej formie ułóż kawałki kolorowej galaretki.

Napełnij śmietaną i wstaw do lodówki na 10-12 godzin.

Aby wyjąć gotowe ciasto z formy, zanurz je na 10 sekund w gorącej wodzie.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy