pieczona russula na zimę

1 godz. 0 min.
4 porcje
Smażone russula na zimę
0

Najłatwiejszym sposobem przygotowania grzybów na zimę jest smażenie i zwijanie ich w słoikach. Mówię na przykładzie smażonej russula. Doskonale komponują się z ziemniakami i mięsem, uzupełniają inne dania lub stają się niezależną przekąską.

Składniki

  • Russula - 1 kg
  • marchew - 170 g
  • cebula - 100 g
  • czosnek - 2 ząbki
  • Olej roślinny - 100 ml
  • sól - 1 łyżeczka
  • cukier - 1 łyżeczka
  • ocet - 1 art.
  • przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posortuj i opłucz russula i gotuj je przez 20 minut we wrzącej wodzie. Następnie pokrój losowo.

Posiekaj cebulę i marchewkę i smaż je na oleju przez 5 minut.

Dodaj grzyby i wszystkie inne składniki oprócz octu.

Smaż wszystko razem przez kolejne 20-30 minut i wlej ocet.

Wymieszaj obrabiany przedmiot i zwiń w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy