kawior z ogórków na zimę przez maszynę do mięsa

45 min
6 porcji
Kawior z ogórków na zimę przez maszynkę do mięsa
Viktoriya, stock.adobe.com
0

Chcesz zaoszczędzić budżet rodzinny i zaopatrzyć się w pyszne półfabrykaty na zimę? Następnie przełóż przepis na niesamowity kawior z ogórków przez maszynę do mięsa! Gwarantuję, że będziesz zadowolony z wyniku, a twoja rodzina prawdopodobnie nawet nie zgadnie, z czego zrobiona jest przekąska.

Składniki

  • ogórki - 2 kg
  • pomidory - 500 g
  • marchew - 500 g
  • cebula - 500 g
  • czosnek - 100 g
  • ocet - 120 ml
  • Olej roślinny (bez zapachu) – 80 ml
  • mielony czarny pieprz - 1 CZ. l.
  • cukier - 100 g
  • sól - 80 g

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz ogórki, pomidory i cebulę.

Przełóż marchewki, pomidory, ogórki i cebulę przez maszynę do mięsa.

W głębokim kotle smaż cebulę z marchewką na oleju przez 10 minut.

Dodaj pomidory, ogórki i gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut.

Dodaj czosnek, cukier, sól i czarny pieprz przepuszczony przez prasę. Gotuj przez 15 minut na małym ogniu.

Wlej ocet, wymieszaj i po 1 minucie zdejmij z ognia.

Włóż gorący kawior do przygotowanych słoików, zwiń i pozostaw na jeden dzień w ciepłym miejscu.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy