kompot z gruszek i winogron na zimę

35 min
2 porcje
Kompot z gruszek i winogron na zimę
0

Wśród oryginalnych półfabrykatów kompotów chciałbym osobno zwrócić uwagę na tę opcję z gruszek i winogron. Nie jest to najczęstsza i najbardziej oczywista kombinacja, ale jest warta każdej zainwestowanej minuty czasu. Spróbuj-a nie pożałujesz.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój gruszkę w kostkę, posortuj winogrona i ułóż w czystych słoikach.

Zalej wrzącą wodą i pozostaw na 15 minut.

Odcedź tę wodę, ponownie zagotuj z cukrem, dodaj kwas cytrynowy i wlej z powrotem.

Zwiń kompot na zimę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy