To ciasto jest przygotowywane zgodnie z zasadą sernika: baza kruchych ciastek, delikatne warstwy twarogu i mango. Lepiej jest zbierać warstwy w dzielonej formie o średnicy 22-24 centymetrów. Do dekoracji możesz użyć owoców, jagód lub liści mięty.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Kruche ciasteczka rozgnieć wałkiem do ciasta lub zmielić w blenderze.
Dodaj stopione masło i mieszaj, aż będzie gładkie.
Na dnie dzielonej formy połóż przygotowaną masę, tworząc jednolitą warstwę.
Mango obrać ze skórki i pestki, posiekać na puree.
Żelatynę zalać wodą i wymieszać.
Przetrzyj twaróg przez sito lub zmiel w blenderze.
Wymieszaj twaróg, 50 g cukru i połowę namoczonej żelatyny.
Masę włożyć grubą warstwą do formy i wstawić do lodówki na 1 godzinę.
Połącz puree z mango, pozostały cukier i żelatynę.
Ułóż powstałą masę w następnej warstwie i ponownie wstaw do lodówki na 1,5-2 godziny.