
Tej tonizującej herbaty nie należy pić w nocy, lepiej spożywać ją rano. Nie tylko doda siły i wigoru, ale także dostarczy organizmowi witamin. Pamiętaj, aby dokładnie umyć pomarańczę twardą myjką przed jej zaparzeniem.
Składniki
- pomarańczowy - 1 rzecz
- imbir (root) – 5-7 cm
- Goździk - 5-6 sztuk
- herbata (liść) – 1 art.
- woda - 1,5 litr
- miód (lub cukier) – do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój pomarańczę na kawałki wraz ze skórką. Korzeń imbiru obrać i drobno posiekać.

Włóż pomarańczę, imbir i goździki do czajnika.

Dodaj liść herbaty.

Zalej wrzącą wodą, przykryj i zawiń w ręcznik.

Zaparz herbatę przez 1 godzinę. Dodaj cukier lub miód do smaku.

czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy