pieczenie 22.01.2022

Gofry belgijskie z dyni

30 min
4 porcje
Dyniowe gofry belgijskie
Peredniankina, stock.adobe.com
0

Wielu właścicieli gofrownic używa ich tylko okazjonalnie. Ale wydaje mi się, że to dlatego, że nie wszyscy wiedzą, jak wiele ciekawych potraw można w nim ugotować. Co powiesz na sezonowe gofry dyniowe? Idealne śniadanie przed pracowitym dniem!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ubij jajka, cukier i wanilinę trzepaczką, ale nie bądź zbyt twardy.

Dodaj śmietanę tam i mieszaj, aż będzie gładka.

Włóż proszek do pieczenia i mąkę kukurydzianą do ciasta i ponownie wymieszaj trzepaczką.

Na samym końcu dodaj drobno startą surową dynię i wymieszaj ciasto.

Podgrzej gofrownicę, posmaruj olejem roślinnym i gotuj belgijskie gofry przez około 3-5 minut.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy