pieczenie 16.03.2022

Niemieckie pączki z nadzieniem

1 godz. 0 min.
5 porcji
Niemieckie pączki z nadzieniem
beats_, stock.adobe.com
0

Najczęściej Niemieckie pączki są przygotowywane z dżemem truskawkowym lub wiśniowym. To danie jest uważane za jeden z najpopularniejszych przysmaków w Niemczech. Istnieją pewne różnice na receptę w różnych regionach. Zwracam uwagę na klasyczną wersję.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Połącz drożdże, ciepłe mleko i cukier.

Dodaj stopione masło, esencję waniliową i żółtka.

W małych porcjach dodaj przesianą mąkę, zagnieść ciasto.

Przykryj ręcznikiem i umieść w ciepłym miejscu na 1 godzinę.

Rozwałkuj ciasto o grubości około 3 centymetrów, wyciśnij pączki szklanką.

Ułóż półfabrykaty na posypanej mąką desce i pozostaw do wyrośnięcia na 15-20 minut.

Usmaż pączki na głębokim tłuszczu i ułóż do ostygnięcia na ręczniku papierowym.

Za pomocą worka do szprycowania napełnij pączki dżemem.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy