keczup z pomidorów i jabłek na zimę przez maszynę do mięsa

35 min
8 porcji
Keczup z pomidorów i jabłek na zimę przez maszynkę do mięsa
Atlas, stock.adobe.com
0

Pierwszy przepis na keczup pochodzi z 1812 roku. Światowa popularność sosu doprowadziła do powstania wielu odmian tego tematu. Niedawno gotowałem keczup z pomidorów i jabłek przez maszynę do mięsa. Teraz ta konserwacja zajmuje honorowe miejsce w mojej spiżarni.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój jabłka na ćwiartki i obierz.

Pokrój pomidory i obraną cebulę.

Przełóż wszystkie półfabrykaty przez maszynę do mięsa.

Dodaj cukier, sól, przyprawy i gotuj przez 15 minut na małym ogniu.

Dodaj kwas cytrynowy i czosnek przepuszczony przez prasę. Gotuj przez kolejne 10 minut.

Rozłóż gorący keczup w słoikach i zwiń.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy