dżem-galaretka z czarnej porzeczki

20 min
18 porcji
Dżem
Pixel-Shot, stock.adobe.com
0

Dzięki temu przepisowi otrzymasz idealny dżem-galaretkę z czarnej porzeczki. Sekret tkwi w naturalnej pektynie, która w niesamowity sposób żeluje masę. Na gorąco dżem zachowuje płynność, ale zaczyna gęstnieć, gdy się ochładza.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Przełóż czarną porzeczkę przez maszynę do mięsa.

Dodaj cukier, wodę i dobrze wymieszaj. Przykryj i odstaw na 2 godziny.

Gotuj na małym ogniu trzy razy przez 5 minut, robiąc przerwy na 1 godzinę.

Rozłóż gorący dżem galaretkowy na czystych, suchych słoikach, zwiń i odwróć do góry nogami.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy