boczniaki po koreańsku na zimę

1 godz. 0 min.
4 porcje
Boczniaki po koreańsku na zimę
0

Boczniaki bardzo różnią się smakiem i konsystencją od grzybów leśnych. Dobrze nadają się również do przepisów w stylu azjatyckim, w których zwykle stosuje się takie grzyby drzewne. Mówię Ci, jak gotować boczniaki po koreańsku i zwijać się na zimę.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Boczniaki pokrój w paski i posiekaj czosnek.

Wymieszaj wodę, esencję octu, cukier, sól, pieprz i lavrushkę i zagotuj.

Włóż grzyby do marynaty i gotuj przez 20 minut.

Wyjmij grzyby z marynaty, ostudź i wymieszaj z marchewką, czosnkiem i sosem sojowym.

Ułóż szczelniej w sterylnych słoikach.

Ponownie zagotuj marynatę, Dodaj do słoików i zwiń.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy