półfabrykaty na zimę
22.04.2023
keczup pomidorowo-jabłkowy z cebulą na zimę
1 godz. 0 min.
14 porcji
W sezonie świeżych warzyw staram się gotować więcej różnych sosów na zimę. Wśród moich ostatnich odkryć jest przepis na wspaniały keczup pomidorowo-jabłkowy z cebulą. Uwielbiałem jego słodko-kwaśny smak i delikatny owocowy aromat.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój jabłka na ćwiartki, obierz nasiona i skórkę.
Pokrój pomidory i obraną cebulę.
Ułóż jabłka, pomidory i cebulę na patelni. Wlej wodę i gotuj przez 20 minut.
Przetrzyj powstałą masę przez sito.
Dodaj zmielony pieprz, cukier, sól i gotuj przez pół godziny na minimalnym ogniu.
Wlej ocet, wymieszaj i natychmiast zdejmij z ognia.
Włóż gorący keczup do przygotowanych słoików, zwiń i dobrze owiń ciepłym kocem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy