Wyobraź sobie przekąskę, której jeden smak sprawia, że ślinisz się! To nie jest fikcja, ale rzeczywistość! Gotuj ogórki w soku pomidorowym z czosnkiem na zimę, a będziesz walczył z chęcią zjedzenia wszystkiego na raz. Cóż, okazują się bardzo smaczne!
Składniki
- ogórki - 2,5 kg
- czosnek - 50 g
- sok pomidorowy - 2 L
- ocet - 80 ml
- czarny pieprz - 6 groszek
- ziele angielskie - 2 groszek
- cukier - 3 art.
- sól - 1,5 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Włóż przyprawy i ogórki do słoików.
Zagotuj sok pomidorowy, dodaj cukier, sól i czosnek przepuszczony przez prasę.
Gotuj przez 2 minuty i wlej do słoików z ogórkami.
Sterylizuj przez 15 minut, ostrożnie wyjmij i dodaj trochę octu do każdego słoika.
Zwinąć, odwrócić do góry nogami i owinąć grubym ręcznikiem na jeden dzień.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy