keczup z jabłkami na zimę

1 godz. 20 min.
8 porcji
Ketchup z jabłkami na zimę
Pixel-Shot, stock.adobe.com
0

Wypróbuj ten przepis i nie będziesz już kupować keczupu w sklepie. Pyszny sos jest przygotowywany z naturalnych produktów, dzięki czemu jest smaczniejszy i zdrowszy. Keczup z jabłkami można podawać do dań mięsnych, rybnych i wielu warzywnych.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Przełóż pomidory przez sokowirówkę.

Pokrój jabłka na ćwiartki i usuń rdzeń.

Obierz cebulę i grubo posiekaj.

Zmiel jabłka i cebulę w blenderze.

Połącz wszystkie półfabrykaty w rondlu i gotuj przez 10 minut.

Dodaj przyprawy, cukier, sól i czosnek przepuszczony przez prasę. Gotuj keczup na małym ogniu przez 1 godzinę.

Wlej ocet, wymieszaj i rozprowadź w czystych, suchych słoikach. Zwinąć i dobrze owinąć ciepłym kocem na jeden dzień.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy