Wypróbuj ten przepis i nie będziesz już kupować keczupu w sklepie. Pyszny sos jest przygotowywany z naturalnych produktów, dzięki czemu jest smaczniejszy i zdrowszy. Keczup z jabłkami można podawać do dań mięsnych, rybnych i wielu warzywnych.
Składniki
- pomidory - 2 kg
- jabłka (średnie) – 3 kawałki
- cebula - 200 g
- czosnek - 4 ząbki
- ocet - 2 art.
- mielony czarny pieprz - 0,5 łyżeczka
- papryka - 0,5 łyżeczka
- mielona kolendra - 0,5 CZ. l.
- cukier - 200 g
- sól - 50 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Przełóż pomidory przez sokowirówkę.
Pokrój jabłka na ćwiartki i usuń rdzeń.
Obierz cebulę i grubo posiekaj.
Zmiel jabłka i cebulę w blenderze.
Połącz wszystkie półfabrykaty w rondlu i gotuj przez 10 minut.
Dodaj przyprawy, cukier, sól i czosnek przepuszczony przez prasę. Gotuj keczup na małym ogniu przez 1 godzinę.
Wlej ocet, wymieszaj i rozprowadź w czystych, suchych słoikach. Zwinąć i dobrze owinąć ciepłym kocem na jeden dzień.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy