marynata z ryżem na zimę

1 godz. 30 min.
8 porcji
Marynata z ryżem na zimę
0

Marynata z ryżem to jedno z moich ulubionych dań na zimę. Jest niezwykle łatwy w wykonaniu i zachowuje swój smak i aromat przez wiele miesięcy. Zawsze gotuję dużą partię, aby móc cieszyć się nią o każdej porze roku.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Drobno posiekaj cebulę i smaż na oleju do miękkości.

Dodaj startą marchewkę i posiekane pomidory. Gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 15 minut.

Gotuj ryż do połowy ugotowany.

Dodaj pokrojone ogórki, cukier i sól do warzyw i gotuj przez pół godziny na małym ogniu.

Dodaj ryż, ocet i posiekane warzywa. Dusić przez kolejne 15 minut.

Zwiń marynatę do wysterylizowanych słoików.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy