dżem z czarnej psiankowatej

1 godz. 0 min.
4 porcje
Dżem z czarnej psiankowatej
0

W mojej książce kucharskiej jest wiele niezwykłych przepisów na zimowe preparaty,którymi bardzo lubię się dzielić ze wszystkimi. Doskonałym przykładem jest dżem z czarnej psiankowatej. Jeśli jeszcze nie musiałeś próbować takiej ciekawostki - to świetny powód.

Składniki

  • Nightshade (czarny) – 1.4 kg
  • cukier - 1.5 kg
  • woda - 100 ml

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posortuj psiankowate, przykryj cukrem, dodaj wodę i gotuj przez 10 minut.

Zmiel masę blenderem, ponownie zagotuj i gotuj przez kolejne 5 minut.

Pozwól obrabianemu przedmiotowi ostygnąć przez kilka godzin i gotuj do pożądanej gęstości.

Zwiń dżem w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy