galaretka z czerwonej i czarnej porzeczki

25 min
10 porcji
Galaretka z czerwonej i czarnej porzeczki
Viktoriia Kolosova, stock.adobe.com
0

Ten przepis spodoba się młodym gospodyniom domowym, które samodzielnie przygotowują konserwację po raz pierwszy. Galaretka z czerwonej i czarnej porzeczki bez żadnych dodatków i mądrości zawsze okazuje się idealnie gęsta i smaczna. Dalej o wszystkim w szczegółach.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Umieść oba rodzaje porzeczek na patelni.

Przykryj cukrem, przykryj i odstaw na 3 godziny.

Dokładnie zetrzyj jagody tłuczkiem.

Ustaw garnek na małym ogniu, gotuj przez 5 minut i odstaw na 1 godzinę.

Gotuj ponownie przez 5 minut, wyłącz ogrzewanie i pozostaw na 1 godzinę.

Po raz trzeci zagotuj galaretkę, gotuj przez 2-3 minuty i zamknij w przygotowanych słoikach.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy