Ten przepis spodoba się młodym gospodyniom domowym, które samodzielnie przygotowują konserwację po raz pierwszy. Galaretka z czerwonej i czarnej porzeczki bez żadnych dodatków i mądrości zawsze okazuje się idealnie gęsta i smaczna. Dalej o wszystkim w szczegółach.
Składniki
- czerwona porzeczka - 1 kg
- czarna porzeczka - 1 kg
- cukier - 2 kg
Przepis na gotowanie krok po kroku
Umieść oba rodzaje porzeczek na patelni.
Przykryj cukrem, przykryj i odstaw na 3 godziny.
Dokładnie zetrzyj jagody tłuczkiem.
Ustaw garnek na małym ogniu, gotuj przez 5 minut i odstaw na 1 godzinę.
Gotuj ponownie przez 5 minut, wyłącz ogrzewanie i pozostaw na 1 godzinę.
Po raz trzeci zagotuj galaretkę, gotuj przez 2-3 minuty i zamknij w przygotowanych słoikach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy