saute bakłażan z warzywami na zimę

55 min
10 porcji
Saute bakłażan z warzywami na zimę
tycoon101, stock.adobe.com
0

Jasne, aromatyczne i soczyste danie z pewnością ci się spodoba! Gotuj smażony bakłażan z warzywami w kotle lub dużej patelni. Aby uzyskać pikantność, możesz dodać trochę ostrej papryki, imbiru lub korzenia chrzanu.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Warzywa przygotuj i pokrój na kawałki mniej więcej tej samej wielkości.

Smaż cebulę z marchewką na oleju przez 5-7 minut.

Osobno podsmaż paprykę z czosnkiem.

Wymieszaj wszystko w dużym kotle, dodaj sól, przyprawy, bakłażany i pomidory.

Gotuj na wolnym ogniu przez 30 minut, od czasu do czasu mieszając.

Ułóż saute w słoikach, do każdego wlej trochę octu.

Zwiń, odwróć do góry nogami i pozostaw na jeden dzień w ciepłym miejscu.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy