Jasne, aromatyczne i soczyste danie z pewnością ci się spodoba! Gotuj smażony bakłażan z warzywami w kotle lub dużej patelni. Aby uzyskać pikantność, możesz dodać trochę ostrej papryki, imbiru lub korzenia chrzanu.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Warzywa przygotuj i pokrój na kawałki mniej więcej tej samej wielkości.
Smaż cebulę z marchewką na oleju przez 5-7 minut.
Osobno podsmaż paprykę z czosnkiem.
Wymieszaj wszystko w dużym kotle, dodaj sól, przyprawy, bakłażany i pomidory.
Gotuj na wolnym ogniu przez 30 minut, od czasu do czasu mieszając.
Ułóż saute w słoikach, do każdego wlej trochę octu.
Zwiń, odwróć do góry nogami i pozostaw na jeden dzień w ciepłym miejscu.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy