półfabrykaty na zimę
27.12.2022
różowy łosoś z warzywami na zimę w słoikach
1 godz. 30 min.
4 porcje
Mówiąc o niezwykłych półfabrykatach, które będą bardzo przydatne zimą, chciałbym osobno wspomnieć o różowym łososiu z warzywami w słoikach. To gotowa przekąska, gdy musisz wymyślić coś w pośpiechu. I pomoże, jeśli w domu nie będzie nic mięsnego.
Składniki
- różowy łosoś - 2 kg
- pomidory - 2 kg
- marchew - 800 g
- cebula - 600 g
- sól - 1.5 art.
- cukier - 150 G
- Olej roślinny - 400 ml
- ocet - 4 art.
- przyprawy i przyprawy - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój pomidory w kostkę i gotuj na wolnym ogniu w odrobinie oleju.
Posiekaj cebulę osobno, zetrzyj marchewki i smaż je do miękkości.
Oddziel mięso różowego łososia, również drobno posiekaj i usmaż.
Dodaj do różowego łososia wszystkie warzywa, cukier, sól, ocet, przyprawy i pozostały olej.
Dusić wszystko razem przez 40 minut i zwinąć w sterylne słoiki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy