różowy łosoś z warzywami na zimę w słoikach

1 godz. 30 min.
4 porcje
Różowy łosoś z warzywami na zimę w słoikach
0

Mówiąc o niezwykłych półfabrykatach, które będą bardzo przydatne zimą, chciałbym osobno wspomnieć o różowym łososiu z warzywami w słoikach. To gotowa przekąska, gdy musisz wymyślić coś w pośpiechu. I pomoże, jeśli w domu nie będzie nic mięsnego.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój pomidory w kostkę i gotuj na wolnym ogniu w odrobinie oleju.

Posiekaj cebulę osobno, zetrzyj marchewki i smaż je do miękkości.

Oddziel mięso różowego łososia, również drobno posiekaj i usmaż.

Dodaj do różowego łososia wszystkie warzywa, cukier, sól, ocet, przyprawy i pozostały olej.

Dusić wszystko razem przez 40 minut i zwinąć w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy