marynata z pomidorami na zimę

1 godz. 0 min.
4 porcje
Marynata z pomidorami na zimę
0

Półfabrykaty to nie tylko sposób na zachowanie warzyw i owoców na zimę, ale także znaczna oszczędność czasu. Zwłaszcza jeśli nie konserwujesz jednego składnika, ale pełne danie. Na przykład taka marynata z pomidorami.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój wszystkie warzywa losowo i opłucz jęczmień.

Dodaj olej, wodę, cukier, sól i pieprz do pomidorów. Doprowadzić do wrzenia.

Dodaj jęczmień i resztę warzyw i gotuj przez 20-30 minut po ugotowaniu pod przykryciem.

Wlej ocet, wymieszaj, gotuj przez kolejne 10 minut i zwiń marynatę w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy