Jeśli lubisz konserwy rybne, Złap świetny przepis na mintaja. Domowe preparaty są nie tylko smaczniejsze i zdrowsze, ale także bardziej zróżnicowane, ponieważ tylko Ty decydujesz, z czego je ugotować i jakie przyprawy dodać.
Składniki
- mintaj - 1 kg
- Mieszanka groszku pieprzowego - 10 groszek
- liść laurowy - 2 kawałki
- ocet - 2 art.
- sól - 2 łyżeczka
- Olej roślinny - 2 art.
- pasta pomidorowa - 4 art.
- Goździk - 2 Bud
Przepis na gotowanie krok po kroku
Umieść wszystkie przyprawy, pomidory, ocet i olej w 2 słoikach.
Na wierzch ułóż procyonowo pokrojoną rybę.
Dodaj trochę wody, nie sięgając 2 cm do szyi.
Przykryj słoiki pokrywkami, umieść na blasze do pieczenia i wlej do niej wodę.
Wyślij półfabrykat do zimnego piekarnika.
Gotuj mintaja w puszkach przez godzinę w 150 stopniach, a następnie przez kolejne 2 godziny w 180.
Zwiń słoiki i pozwól im ostygnąć w cieple.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy