konserwy z mintaja na zimę

3 godz. 20 min.
2 porcje
Konserwy z mintaja na zimę
0

Jeśli lubisz konserwy rybne, Złap świetny przepis na mintaja. Domowe preparaty są nie tylko smaczniejsze i zdrowsze, ale także bardziej zróżnicowane, ponieważ tylko Ty decydujesz, z czego je ugotować i jakie przyprawy dodać.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Umieść wszystkie przyprawy, pomidory, ocet i olej w 2 słoikach.

Na wierzch ułóż procyonowo pokrojoną rybę.

Dodaj trochę wody, nie sięgając 2 cm do szyi.

Przykryj słoiki pokrywkami, umieść na blasze do pieczenia i wlej do niej wodę.

Wyślij półfabrykat do zimnego piekarnika.

Gotuj mintaja w puszkach przez godzinę w 150 stopniach, a następnie przez kolejne 2 godziny w 180.

Zwiń słoiki i pozwól im ostygnąć w cieple.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy