galaretka Agrestowa przez maszynę do mięsa

20 min
8 porcji
Galaretka z agrestu przez maszynę do mięsa
rainbow33, stock.adobe.com
0

Oferuję ci świetny przepis na galaretkę agrestową przez maszynę do mięsa. Nie zajmie ci to dużo czasu, zachwyci Cię prostotą i doskonałymi wynikami. Możesz gotować z dowolnego rodzaju jagód. Najważniejsze, że są dojrzałe i słodkie.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Przełóż agrest przez maszynę do mięsa.

Dodaj kwas cytrynowy, 1 kg cukru i pozostaw na 2 godziny.

Gotuj galaretkę przez 5-7 minut na małym ogniu.

Dodaj wanilinę i pektynę zmieszaną z pozostałym cukrem.

Gotuj przez 5 minut, włóż do przygotowanych słoików i zwiń.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy