półfabrykaty na zimę
26.05.2023
grzybowa mieszanka grzybów z kapustą na zimę
2 godz. 30 min.
4 porcje
Moim ulubionym preparatem z grzybami na zimę jest solanka. Dziś proponuję ugotować go z kapusty i grzybów miodowych. Po prostu niesamowite połączenie, a jednocześnie doskonała odpowiedź na pytanie, co zrobić z obfitym połowem grzybów w szczycie sezonu. Przepis jest bardzo prosty!
Składniki
- kapusta - 1 kg
- grzyby miodowe - 500 g
- marchew - 250 g
- cebula - 250 g
- Olej roślinny - 50 ml
- sól - 1 art.
- przyprawy i przyprawy - 1 art.
- liść laurowy - 3 kawałki
- ocet - 2.5 art.
- Pasta pomidorowa - 4 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj grzyby miodowe przez 15-20 minut we wrzącej wodzie.
Posiekaj cebulę i marchewkę i smaż na oleju do miękkości.
Dodaj kapustę i trochę wody i gotuj wszystko razem przez pół godziny.
Dodaj pozostałe składniki oprócz octu i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne pół godziny.
Wlej ocet i wrzuć mieszankę do wysterylizowanych słoików.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy