solanka z kurkami na zimę

1 godz. 0 min.
8 porcji
Solanka z kurkami na zimę
0

Nie lubię kupować przetworzonej żywności i gotowej żywności. W sezonie łatwiej mi przygotować kilka odmian zup i obfitych sałatek. Między innymi na pewno gotuję solankę z kurkami. Może być podawany jako pełne drugie danie.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Kurki, warzywa przygotuj i pokrój.

Podsmaż cebulę z marchewką na oleju na złoty kolor.

Dodaj kapustę i gotuj na wolnym ogniu, aż znacznie zmniejszy objętość.

Na osobnej patelni smaż kurki przez 5-7 minut.

Dodaj smażone kurki, przyprawy i sól do pozostałych warzyw.

Wlej wodę zmieszaną z koncentratem pomidorowym i gotuj pod przykryciem przez 20 minut.

Rozłóż mieszankę w wysterylizowanych słoikach i zwiń.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy