Moim ulubionym preparatem z grzybami jest solanka. Smaczne, szybkie, proste, bardzo satysfakcjonujące. Dzisiaj powiem Ci, jak ugotować go z imbiru. Pamiętaj, aby najpierw dokładnie posortować i obrać grzyby. Wygodniej jest natychmiast przygotować taką mieszankę w dużych ilościach.
Składniki
- kapusta - 1.5 kg
- Rydzyk - 1.5 kg
- cebula - 200 g
- marchew - 3 kawałki
- Pasta pomidorowa - 150 ml
- ocet - 2 art.
- cukier - 1.5 art.
- Goździk - 2 Bud
- Olej roślinny - 1.5 art.
- Mieszanka groszku pieprzowego - 1 art.
- sól - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj Rude przez 15 minut we wrzącej wodzie i pokrój.
Posiekaj cebulę i marchewkę i smaż je na oleju przez 7 minut.
Posiekaj kapustę, dodaj trochę wody i zagotuj.
Dodaj smażenie, grzyby i resztę składników oprócz octu.
Gotuj mieszankę przez godzinę na małym ogniu. Wlej ocet i zwiń w wysterylizowane słoiki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy