pieczenie 18.03.2022

czekoladowe pączki

1 godz. 0 min.
4 porcje
Pączki czekoladowe
Freepik, stock.adobe.com
0

Po co kupować pączki w sklepie? Zaopatrz się w niezbędne produkty i sam przygotuj przepyszne wypieki! Przepisy są bardzo proste i różnorodne. Wśród nich każda gospodyni domowa będzie mogła wybrać odpowiednią opcję dla siebie.

Składniki

do glazury:

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wymieszaj mąkę, kakao, suche drożdże i cukier.

Dodaj ciepłe mleko, żółtka i zagniataj ciasto. Przykryj miskę folią spożywczą i umieść w ciepłym miejscu na 1 godzinę.

Rozwałkuj ciasto o grubości 2-3 centymetrów, wyciśnij pączki i pozostaw na 10-15 minut do wyrośnięcia w temperaturze pokojowej.

Smażyć pączki na rozgrzanym oleju na złoty kolor i ułożyć na ręczniku papierowym.

W kąpieli wodnej rozpuść czekoladę.

Dodaj mleko, masło i po 1 minucie wyłącz ogrzewanie.

Gotowe pączki polej polewą czekoladową.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy