Aby uniknąć kupowania kiełbasy, czasami gotuję roladę z kurczaka w piekarniku w folii. Nadzienia mogą być różne: z serem, pieczonymi warzywami, grzybami i soczystymi ananasami. Ten przepis opisuje klasyczną wersję z ziołami, czosnkiem i masłem.
Składniki
- filet z kurczaka - 1 kg
- czosnek - 2 ząbki
- Zieleń - 25 g
- masło - 100 g
- mielony czarny pieprz - 0,5 łyżeczka
- mielona kolendra - 0,5 łyżeczka
- sól - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój filet z kurczaka na grube talerze i dobrze ubij.
Drobno posiekaj zioła i obrany czosnek.
Wymieszaj miękkie masło z czosnkiem i ziołami.
Ułóż kotlety na folii, układając je jeden na drugim. Posyp przyprawami i solą.
Rozłóż półfabrykat z masłem i równomiernie rozprowadź na całej powierzchni.
Zwiń rolkę. Owinąć dodatkową warstwą folii i wysłać na 30-40 minut do piekarnika nagrzanego do 190 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy