pieczenie 15.02.2022

naleśniki z kapusty

30 min
4 porcje
Naleśniki z kapusty
Władysław Terlukiewicz, stock.adobe.com
0

Doświadczenie kulinarne nie jest potrzebne do tego przepisu. Przestrzegaj proporcji, postępuj zgodnie ze wskazówkami, a otrzymasz apetyczne naleśniki. Dla smaku możesz dodać świeże zioła i dowolne przyprawy. Tym razem spróbowałam z oregano i mielonym pieprzem.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zetrzyj kapustę i obraną cebulę.

Dodaj sól, mielony pieprz, oregano i lekko ubite jajka.

Dodaj mąkę i mieszaj, aż będzie gładka.

Rozgrzej olej na patelni, łyżką małe placki i smaż na złoty kolor z obu stron.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy