Doświadczenie kulinarne nie jest potrzebne do tego przepisu. Przestrzegaj proporcji, postępuj zgodnie ze wskazówkami, a otrzymasz apetyczne naleśniki. Dla smaku możesz dodać świeże zioła i dowolne przyprawy. Tym razem spróbowałam z oregano i mielonym pieprzem.
Składniki
- kapusta (Biała) – 300 g
- mąka - pół szklanki
- jaja kurze - 3 kawałki
- cebula - 1 rzecz
- oregano - 0,5 łyżeczka
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
- Olej roślinny (do smażenia) – 80 ml
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zetrzyj kapustę i obraną cebulę.
Dodaj sól, mielony pieprz, oregano i lekko ubite jajka.
Dodaj mąkę i mieszaj, aż będzie gładka.
Rozgrzej olej na patelni, łyżką małe placki i smaż na złoty kolor z obu stron.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy