Serniki z otrębami to nie tylko smaczna uczta, ale także zdrowy błonnik. Jest bardzo potrzebny do naszego układu trawiennego, ale wiele osób ciągle go nie zbiera. Zwłaszcza jesienią i zimą, kiedy nie ma zbyt wielu świeżych warzyw.
Składniki
- twaróg - 500 g
 - cukier - 3 art.
 - otręby pszenne - 1 szklanka
 - jaja kurze - 1 rzecz
 - proszek do pieczenia ciasta - 1 łyżeczka
 - cukier waniliowy - 1 łyżeczka
 - sól - 1 szczypta
 
Przepis na gotowanie krok po kroku
Połącz twaróg, jajko, sól, cukier zwykły i waniliowy.
Dodaj proszek do pieczenia i otręby do masy twarogowej i ponownie dokładnie wymieszaj.
Uformuj małe serniki i smaż z obu stron na złoty kolor.
 czy podobał Ci się przepis?
 0 komentarzy