desery 17.08.2022

Klasyczna domowa śmietana w powolnej kuchence

1 godz. 30 min.
4 porcje
Klasyczna domowa śmietana w powolnej kuchence
Aerial Mike, stock.adobe.com
0

Najczęściej tradycyjna domowa śmietana jest przygotowywana z ciast czekoladowych. A wszystko dzięki możliwie zrównoważonej kombinacji smaków. Radzę posmarować gotowe ciasto tym samym delikatnym kremem i udekorować świeżymi truskawkami.

Składniki

do ciast:
do kremu:

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ubij białka i żółtka osobno.

Kontynuując ubijanie, dodaj cukier do białek, a następnie żółtka.

Dodaj przesianą mąkę z cynamonem i proszkiem do pieczenia i wymieszaj szpatułką.

Wlej ciasto do miski wolnowaru i piecz przez godzinę w trybie "Pieczenia".

Ubij śmietanę z resztą składników śmietany, aż będzie puszysta.

Gdy biszkopt ostygnie, pokrój go na ciasta, posmaruj kremem i włóż śmietanę do lodówki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy