Najczęściej tradycyjna domowa śmietana jest przygotowywana z ciast czekoladowych. A wszystko dzięki możliwie zrównoważonej kombinacji smaków. Radzę posmarować gotowe ciasto tym samym delikatnym kremem i udekorować świeżymi truskawkami.
Składniki
 do ciast:
 - jaja kurze - 4 kawałki
 - kakao - 50 g
 - mąka - 1 szkło
 - brązowy cukier - 1 szkło
 - mielony cynamon - 1 łyżeczka
 - proszek do pieczenia ciasta - 1 łyżeczka
 
 do kremu:
 
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ubij białka i żółtka osobno.
Kontynuując ubijanie, dodaj cukier do białek, a następnie żółtka.
Dodaj przesianą mąkę z cynamonem i proszkiem do pieczenia i wymieszaj szpatułką.
Wlej ciasto do miski wolnowaru i piecz przez godzinę w trybie "Pieczenia".
Ubij śmietanę z resztą składników śmietany, aż będzie puszysta.
Gdy biszkopt ostygnie, pokrój go na ciasta, posmaruj kremem i włóż śmietanę do lodówki.
 czy podobał Ci się przepis?
 0 komentarzy