Deser z twarogu stał się ostatnio niezwykle popularny. Jest sprzedawany w sklepach, oferowany w kawiarniach, a wielu z powodzeniem gotuje w domu. Więc dzisiaj spróbujemy swoich sił, przygotowując sernik malinowy. Powiem od razu: nie ma w tym nic skomplikowanego.
Składniki
- ciasteczka (cukier) – 250 g
- masło - 120 g
- mleko - 3 art.
- cukier waniliowy - 1 saszetka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zmiel ciasteczka w blenderze na drobną miękisz.
Dodaj cukier waniliowy, mleko, stopione masło i wymieszaj.
Umieść powstałą masę na dnie przygotowanej formy, lekko ubijając. Pamiętaj, aby uformować wysokie i wystarczająco grube boki. Umieść przedmiot w lodówce na 30-40 minut.
Zalej żelatynę zimną wodą i odłóż na bok na 10 minut.
Połącz twaróg, śmietanę i cukier puder.
Dodaj półfabrykat z żelatyną i dobrze ubij mikserem.
Umieść w formie na podstawie ciastek i spłaszcz.
Żelatynę wymieszać z zimną wodą i odstawić na 5-10 minut.
Połowę malin wymieszać z cukrem i zmielić w blenderze.
Dodaj półfabrykat z żelatyną i wymieszaj.
Połóż na wierzchu warstwy twarogu i spłaszcz. Udekoruj sernik pozostałymi malinami i wstaw do lodówki na 4-6 godzin.