Proponuję zrobić sernik PP w domu. Delikatny kremowy sernik jest lekkostrawny w żołądku, nie powoduje uczucia przejadania się, jak to ma miejsce w przypadku wysokokalorycznych deserów.
Składniki
- ciasteczka (bez cukru) – 170 g
- mus jabłkowy - 80 g
- twaróg - 400 g
- ser twarogowy - 300 g
- skrobia kukurydziana - 20 g
- jaja kurze - 2 kawałki
- substytut cukru - 15 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ubij ciasteczka w blenderze, aż będą gładkie. Wymieszaj z musem jabłkowym, przełóż na dno formy i włóż do piekarnika na 5 minut w temperaturze 180C.
Połącz twaróg, ser śmietankowy, słodzik, jajka i skrobię kukurydzianą. Ubij całość blenderem, aż będzie gładka.
Wyjmij obrabiany przedmiot i wlej mieszaninę twarogu. Wyślij do pieczenia w piekarniku przez 40 minut w temperaturze 160c.
Gdy sernik się ugotuje, otwórz drzwi piekarnika i pozostaw tak, aż ostygnie. Przenieś schłodzony deser na talerz i wyślij do lodówki na kilka godzin. Podczas serwowania możesz ozdobić świeżymi jagodami i liśćmi mięty.