Jeśli nie masz ochoty włączać piekarnika, długo ubijać śmietany i ogólnie spędzać dużo czasu w kuchni, zrób leniwy sernik. Radzę zrobić to wieczorem. W nocy będzie miał czas na zaparzenie w lodówce, a rano czeka na Ciebie wspaniały deser.
Składniki
- ciasteczka (cukier) – 200 g
 - masło - 100 g
 - mascarpone - 250 g
 - mleko skondensowane - 400 ml
 - wanilina - na czubku noża
 
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zmiel ciasteczka w blenderze na drobną miękisz.
Dodaj stopione masło.
Wymieszaj i ułóż na dnie dzielonej formy, lekko ubijając.
Wstaw do lodówki na 2 godziny.
Ubij mascarpone ze skondensowanym mlekiem i wanilią.
Umieść krem w formie na wierzchu ciasta i spłaszcz. Włóż przedmiot do lodówki na 10 godzin.
 czy podobał Ci się przepis?
 0 komentarzy