Moje ulubione serniki to serniki bez pieczenia. Okazuje się bardzo smaczny, ale jest znacznie łatwiejszy do przygotowania. Nie potrzebujesz piekarnika, nie musisz monitorować temperatury i wilgotności w nim-po prostu twardnieje w lodówce. Złap przepis z wiśniami!
Składniki
- ciasteczka (piasek) – 150 g
 - masło - 50 g
 - kakao - 1 art.
 - Migdał - 1 art.
 
- ser twarogowy - 400 g
 - wiśnia (bez pestek) – 250 g
 - jogurt - 150 g
 - cukier - 100 g
 - żelatyna - 20 g
 - woda - 100 ml
 
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zmiel wszystkie składniki bazy w blenderze, aż będą gładkie i mocno ubij do formy. Włóż do lodówki.
Ubij ser twarogowy, jogurt i cukier do smaku mikserem.
Przykryj wiśnie odrobiną cukru i gotuj przez 5-7 minut.
Rozcieńczyć żelatynę w wodzie zgodnie z instrukcją. Dodaj część do wiśni, a część do twarogu i wszystko wymieszaj.
Wlej warstwę twarogu na podstawę, a następnie wlej warstwę wiśni. Jeśli nie chcesz, aby się wymieszały, najpierw pozwól, aby warstwa twarogu trochę zestaliła się w zamrażarce.
Włóż sernik na noc do lodówki.