dania główne 19.07.2023

Lula - kebab z indyka i wieprzowiny na grillu

30 min
4 porcje
Lula
timolina, stock.adobe.com
0

Idealny Kebab lulia pochodzi z średnio tłustego mięsa mielonego. Aby to zrobić, wymieszaj różne rodzaje mięsa, dodaj tłuszcz z ogona, smalec, a nawet masło. Lubię kebab z indyka i wieprzowiny. A dzisiaj opowiem ci ten przepis.

Składniki

  • wieprzowina (osheek) – 600 g
  • Indyk (filet) – 400 g
  • cebula - 2 kawałki
  • Zieleń - kilka gałązek
  • mielony czarny pieprz - 0,5 łyżeczka
  • sól (bez zjeżdżalni) – 1 łyżeczka

Przepis na gotowanie krok po kroku

Dwukrotnie przepuść wieprzowinę, indyka, zioła i obraną cebulę przez maszynę do mięsa.

Dodaj zmielony pieprz i sól. Wymieszaj i dobrze ubij.

Owinąć powstałą masę podwójną warstwą gazy i wstawić do lodówki na 1,5-2 godziny.

Uformuj małe kiełbaski na przygotowanych szaszłykach.

Smaż na grillu przez 15-20 minut, często obracając.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy