Idealny Kebab lulia pochodzi z średnio tłustego mięsa mielonego. Aby to zrobić, wymieszaj różne rodzaje mięsa, dodaj tłuszcz z ogona, smalec, a nawet masło. Lubię kebab z indyka i wieprzowiny. A dzisiaj opowiem ci ten przepis.
Składniki
- wieprzowina (osheek) – 600 g
- Indyk (filet) – 400 g
- cebula - 2 kawałki
- Zieleń - kilka gałązek
- mielony czarny pieprz - 0,5 łyżeczka
- sól (bez zjeżdżalni) – 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Dwukrotnie przepuść wieprzowinę, indyka, zioła i obraną cebulę przez maszynę do mięsa.
Dodaj zmielony pieprz i sól. Wymieszaj i dobrze ubij.
Owinąć powstałą masę podwójną warstwą gazy i wstawić do lodówki na 1,5-2 godziny.
Uformuj małe kiełbaski na przygotowanych szaszłykach.
Smaż na grillu przez 15-20 minut, często obracając.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy